Project Description

Asverstrooiing Amsterdam 3

asverstrooiing-amsterdam-asbijzetting-ij-grachten-aqua-air-services

o

Voor Amsterdam hebben wij de beschikking over een zogenaamde Rietaak, gebouwd in 1913. Tot 2003 werd met dit schip nog dagelijks riet, biezen en rijshout vervoerd. Het schip brengt u, met maximaal 12 personen, naar een locatie op het IJ of één van de mooie grachten voor een asverstrooiing of asbijzetting. Binnen Amsterdam zijn meerdere op- en afstaplocaties in overleg mogelijk. De totale duur van de vaart en de ceremonie van de asverstrooiing of asbijzetting is, afhankelijk van de gewenste locatie, ongeveer anderhalf uur.

Asverstrooiing ceremonie

Het schip vaart vanaf de opstaplocatie naar de gewenste locatie op het IJ of één van de andere gewenste locaties op de grachten waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het schip terug naar de opstaplocatie. De vaart duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

asverstrooiing-amsterdam-IJ-asbijzetting-schip-1
amsterdam-asverstrooiing-schip-asbijzetting-ij-grachten
asverstrooiing-amsterdam-IJ-zaandam
amsterdam- asverstrooiing-asbijzetting-op-het-IJ-grachten
amsterdam-asverstrooiing-asbijzetting-strooikoker-ij-grachten
TarievenSchipBegeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 325, -€ 85, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 395, -€ 110, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten € 50, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

iologisch-afbreekbare-zee-urnen-of-water-urnen