Project omschrijving

Asverstrooiing Delfzijl 1

Vanuit de haven van Delfzijl hebben wij de beschikking over een voormalige sleepboot, van alle gemakken voorzien. De boot is geschikt voor een gezelschap tot 25 personen. Delfzijl ligt aan de mondig van de Eems. Een mooie uitvalsbasis voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Eems,  de Dollard of de Waddenzee.

De Delfzijl 1 is 21,5 meter lang en 6,3 meter breed met een diepgang van 2,8 meter, een zeer stabiel schip. De sleepboot is in 1962 gebouwd voor de marine. Het schip heeft een ruime binnenruimte met zitplaatsen en een toilet. Op het achterschip en aan de zijkant van het stuurhuis zijn meerder zitplaatsen. Deze sleepboot is voorzien van een achtcilinder dieselmotor met een vermogen van 300 pk.

Asverstrooiing ceremonie

Het schip vaart, met de vlag halfstok, vanuit de haven van Delfzijl de Eems op naar de gewenste locatie op de Eems waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. Natuurlijk is doorvaren naar een andere gewenste locaties zoals de Dollard of de Waddenzee ook mogelijk.  U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven van Delfzijl. De vaart duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

asverstrooiing-delftzijl-eemshaven-dollard-waddenzee
asverstrooiing-delftzijl-eemshaven-dollard-waddenzee
asverstrooiing-delftzijl-eemshaven-dollard-waddenzee-fh1
asverstrooiing-delftzijl-eemshaven-dollard-waddenzee
asverstrooiing-delftzijl-eemshaven-dollard-waddenzee
asverstrooiing-delftzijl-eemshaven-dollard-waddenzee
Tarieven Schip
Maandag t/m vrijdag vanaf € 470, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 525, -

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen