Project omschrijving

Asverstrooiing Hoorn 1

asverstrooiing-hoorn-asbijzetting-markermeer-ijsselmeer-aquaairservices-logo

Vanuit de haven van Hoorn hebben wij de beschikking over een comfortabel schip dat u, met een gezelschap van maximaal 12 personen, naar de mooiste plekken van het Markermeer brengt. Het schip is comfortabel en stabiel. Met haar ruime achterdek met een hoefijzervormige zitbank biedt het schip voldoende ruimte om comfortabel te kunnen verblijven. De kajuit biedt, als het eens wat minder goed weer is, uitstekende beschutting en toch uitzicht op het water. De standaard vaartijd voor een asverstrooiing met de Hoorn 1 is één uur, verlenging per half uur is mogelijk als het de wens is om naar een verder weg gelegen gebied te varen. Voor een asverstrooiing via de sluis bij Enkhuizen naar het IJsselmeer moet u rekening houden met een vaartijd van 2 uur.

Asverstrooiing ceremonie

Het schip vaart vanaf de opstaplocatie aan de steiger bij Hoorn naar de gewenste locatie op het Markermeer of het IJsselmeer waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het schip terug naar de opstaplocatie. De vaart duurt ongeveer één uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

ijsselmeer-asverstrooiing-hoorn-asbijzetting-markermeer-logo
asbijzetting-ijsselmeer-asverstrooiing-hoorn-markermeer-logo
asverstrooiing-hoorn-asbijzetting-ijsselmeer-markermeer-logo-1
Tarieven Schip Begeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 295, -€ 125, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 345, -€ 145, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten€ 50, -€ 20, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

LocatieExtra vaartijd
Muiden(vecht) 135 minuten
Monnickendam60 minuten
Marken45 minuten
Volendam30 minuten
Edam15 minuten
Hoornbasis
Enkhuizen30 minuten
Medemblik90 minuten

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services    070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen