Project omschrijving

Asverstrooiing Scheveningen 2

Collage van drie foto's van een schip voor een asverstrooiing of asbijzetting vanuit de haven van Scheveningen

Vanuit de haven van Scheveningen, voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee, hebben wij de beschikking over een voormalig visserijschip. Dit schip is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen, tot wel 35 personen. Toilet is in de binnen accommodatie aanwezig.

Asverstrooiing ceremonie

Het schip vaart vanuit de haven van Scheveningen direct de Noordzee op naar de gewenste locatie voor de kust van Den Haag of één van de andere gewenste locaties waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het schip terug naar de haven van Scheveningen. De vaart duurt ongeveer één uur.

Schheveningen 2 vaart vanuit de haven naar open zee voor een asverstrooiing
Bel voor de ceremonie aan boord tijdens een asverstrooiing of asbijzetting
Schip voor een asverstrooiing op de Noordzee vanuit Scheveningen
Scheveningen 2 op open zee voor een asverstrooiing met schittering van de zon op de zee
TarievenSchipBegeleiding medewerker
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 435, -€ 135, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 490, -€ 155, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten € 60, -€ 20, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

LocatieExtra vaartijd
Hoek van Holland 90 minuten
's-Gravenzande45 minuten
Ter Heijde30 minuten
Monster30 minuten
Kijkduin15 minuten
Scheveningenbasis
Wassenaarseslag30 minuten
Katwijk60 minuten
Noordwijk90 minuten

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biodeco-urnen-voor-asbijzetting

Alternatieve schepen in Scheveningen

In Scheveningen hebben wij de beschikking over meerdere schepen die geschikt zijn voor een waardige asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee.  De Scheveningen 3 is een kleiner schip, geschikt voor een gezelschap tot maximaal 8 personen met een tarief vanaf € 295, -.