Project omschrijving

Asverstrooiing per schip met de Stellendam 1

Stellendam 1 boot voor asverstrooiing

Vanuit de haven van Stellendam hebben wij de beschikking over een snel schip dat u, met maximaal 12 personen, vlot naar open zee brengt. Het betreft hier een boot van het type catamaran, dit heeft als groot voordeel dat hij een grote stabiliteit heeft zodat er ook met wat minder weer gewoon kan worden gevaren. Doorvaren naar buiten de territoriale zone ( > 12 miles) behoort met dit schip tot de mogelijkheden. Marina Stellendam ligt aan het Haringvliet, op de rand van Zuid-Holland en Zeeland. Een perfecte uitvalsbasis voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee, de Zeeuwse wateren of op het Haringvliet. De Stellendam 1 heeft een ruime kajuit met 12 zitplaatsen en een open stuurhuis. Op het achterschip en aan de zijkant van het stuurhuis staan banken, zodat we ook buiten voor 12 personen zitplaatsen hebben. Aan de buitenkant van het stuurhuis bevindt zich een toilet. Deze catamaran is voorzien van de 2 nieuwste 540 pk Iveco motoren, 2 radars, sonar en alle veiligheidsvoorzieningen. De topsnelheid is 32 mijl en heeft als eerste een 150 mijl certificaat.

Asverstrooiing ceremonie

Het schip vaart vanuit de Marina Stellendam de Noordzee of het Haringvliet op naar de gewenste locatie voor de kust of één van de andere gewenste locaties waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het schip terug naar de haven. De vaart duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

Stellendam 1 boot voor asverstrooiing of asbijzetting vanuit de haven van Stellendam
zitplaatsen op het achterdek van de boot stellendam 1 die ingezet wordt voor asverstrooiing en asbijzetting op de noordzee
boot stellendam 1 voor asverstrooiing of asbijzetting op de noordzee of het haringvliet
stuurhuis van de stellendam 1 een schip voor een asverstrooiing of asbijzetting op de noordzee of het haringvliet
zitplaatsen op het achterdek van de boot stellendam 1 die ingezet wordt voor asverstrooiing en asbijzetting op de noordzee
stuurhut van de stellendam 2 schip voor asverstrooiing of asbijzetting vanuit de haven van stellendam
radar van de boot stellendam2 die ingezet wordt voor asverstrooiing en asbijzetting op de noordzee
Tarieven Schip Begeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 450, -€ 125, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 495, -€ 145, -
Hoek van Holland + 1,5 uur vaartijd vanaf€ 250,-€ 40, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen