Asverstrooiing in Indonesië

In Indonesië mag de as van een overledene worden verstrooid volgens de plaatselijk geldende regels. Net zoals dat in Nederland is geregeld in de plaatselijke politie verordening.

Vervoer van de asbus naar Indonesië

Als u gaat kijken naar de eisen op de site van de Indonesische ambassade, dan zijn dat eisen die niet gesteld worden volgens de Nederlandse wetgeving. Er worden eisen gesteld waar niet aan kan worden voldaan, zoals een verzegelde asbus. De asbus wordt in Nederland door het crematorium niet verzegeld aangeleverd, ook niet op verzoek.

Transporting Ashes
Application letter from the familymember or relative of the deceased, who will being held responsible for the transporting ashes of the deceased to Indonesia
International extract from death register issued by the municipality (Gemeente)
Declaration of cremation from the Crematorium (in English)
Medical Statement or death Certificate from a Dutch Health institution (Hospital / Doctor).
Photocopy passport of the deceased and the applicant
Photocopy Itinerary/ or boeking bewijs issued by travel agent.
Declaration letter from the familymember / relative of the deceased who will receiving the ashes of the deceased and being held responsible for the ceremony as well as to enclose letter of permission approved by thelocal government or relevant institution where the ashes will be traced + a photocopy of Indonesian Identity Card of the family member / relative (K.T.P)
The ashes are secured in a sealed canister from the crematorium and before transporting to Indonesia, the canister has to be sealed by The Embassy of the Republic of Indonesia in The Hague once again
.

Het vervoer van een asbus naar Indonesië gaat gewoon met de door het crematorium aangeleverde asbus en een Engelstalige crematieverklaring, deze wordt afgegeven door her crematorium. Voor de volledigheid zou nog een uittreksel uit het register van overlijden (overlijdensakte) en een kopie van het paspoort van de overledene meegenomen kunnen worden. Het vervoeren van de asbus kan gewoon in de handbagage.

We begrijpen dat mensen door de berichtgeving van de ambassade gaan twijfelen en in sommige gevallen niet aan hun wens of die van de overledene tegemoet komen, terwijl de ervaring is dat als men zich aan het bovenstaande houdt er in de praktijk nooit problemen zijn.

Aqua Air Services verzorgt al sinds 2008 asverstrooiingen en asbijzettingen in het buitenland. Dit gebeurt aan de hand van de wensen van de overledene of nabestaanden. We kunnen ons voorstellen dat u niet op al uw vragen antwoord krijgt op onze website bij het uitzoeken van de mogelijkheden voor een asverstrooiing of asbijzetting in het buitenland, of dat u speciale wensen heeft. Als we u van dienst kunnen zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u, bespreken de mogelijkheden en komen met oplossingen. Wij helpen u graag, aan de hand van onze ervaring. Telefonisch 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl