Bij het bijzetten op zee wordt de as, vaak in een speciaal hiervoor ontwikkelde zee-urn, tijdens de plechtigheid op passende wijze overboord geplaatst. De as verdwijnt hierbij niet zichtbaar voor de nabestaanden. Dit geeft voor veel mensen een minder definitief gevoel. De as kan niet door plotselinge windvlagen, golfslag of andere veranderlijke weersomstandigheden op plekken terecht komen, anders dan daar waar de nabestaanden het bedoeld hebben.

Asbijzetting op het strand

Het is niet altijd nodig om met een boot het water op te gaan voor het bijzetten van een urn. In het voorbeeld op deze foto wordt een bijzetting gedaan op het strand bij Scheveningen. De urn kan bij opkomend tij aan de kustlijn gedeeltelijk of helemaal in het zand worden ingegraven. De vloed zal na verloop van tijd de urn met water overspoelen. Afhankelijk van het gekozen materiaal en de weersomstandigheden zal de urn binnen korte tijd op natuurlijke wijze afbreken en wordt de as vrijgegeven aan de elementen. Niet alle zee-urnen zijn geschikt voor deze manier van bijzetten. Wilt u advies of heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

Voor meer informatie over zee-urnen kunt u kijken op www.biodeco.nl

asbijzetting-javaeiland-ams

Asbijzetting vanaf de kade

Het is niet altijd nodig om met een boot het water op te gaan voor het bijzetten van een urn. In het voorbeeld op deze foto wordt er een bijzetting gedaan vanaf het Java eiland midden in Amsterdam. De gebruikte urn is een Journey urn. Wanneer de urn in het water geplaatst wordt zal deze korte tijd blijven drijven, afhankelijk van het gewicht, materiaal en de weersomstandigheden, alvorens vredig naar de bodem te zinken waar de urn binnen korte tijd op natuurlijke wijze afbreekt.

asbijzetting-memento-zee-ur

Asbijzetting vanaf een schip

Afhankelijk van het schip dat gebruikt wordt staat men hoger of lager boven het wateroppervlak.  Als het gekozen schip hoog boven het water ligt kan men de zee-urn in een biologisch afbreekbaar lint op een rustige, waardige manier te water laten. Indien gekozen wordt de asbijzetting door Aqua Air Services te laten verzorgen, kunnen we per situatie de juiste begeleiding bieden. Voor advies kunt u ook altijd contact opnemen.