Asverstrooiing vanaf vliegveld Texel

Wat is er mooier dan een asverstrooiing per vliegtuig vanaf het eiland Texel?!  Het vliegveld is makkelijk bereikbaar en er is ruime parkeergelegenheid. Nadat u zich heeft aangemeld wordt u opgehaald door de piloot en worden de laatste details doorgenomen voor vertrek naar de gewenste locatie. Binnen afzienbare tijd is het vliegtuig op hoogte en overziet u de schoonheid van het eiland. Het vasteland, het eiland Vlieland, de Waddenzee en Noordzee zijn binnen handbereik.

Gezien de regelgeving op Texel kan slechts één nabestaande meevliegen om te assisteren bij de asverstrooiing. Om die reden wordt in de meeste gevallen gekozen voor een Fly-By asverstrooiing. Bij deze speciale manier van afscheid nemen staan de nabestaanden opgesteld aan de waterkant op een locatie naar keuze op het eiland. Het vliegtuig vliegt aan boven open water, met een Fly-By als groet aan de nabestaanden, vervolgens wordt een cirkel ingezet. Na het voltooien van deze cirkel wordt op afstand weer voorbij gevlogen, waarbij de as zichtbaar wordt verstrooid. Hierna volgt een extra ronde als eregroet aan de overledene en als afscheid van de nabestaanden. Het vliegtuig keert daarna terug naar het vliegveld.

U kunt ook kiezen voor het inzetten van meerdere vliegtuigen die het toestel dat de as verstrooid volgen of een missing man formatie vliegen. Er zijn verschillende volgvliegtuigen beschikbaar waarbij gekozen kan worden voor drie, vier of vijf passagiers.

De kosten voor een asverstrooing of Fly-By asverstrooiing per vliegtuig vanaf Texel Airport zijn vanaf € 450,-.
De kosten van de volgvliegtuigen is op aanvraag.

Reserveren van een vliegtuig gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl