Project omschrijving

Asverstrooiing op het IJ of de mooie Amsterdamse grachten

Voor Amsterdam hebben wij de beschikking over een mooie salonboot die u, met een gezelschap van maximaal 30 personen, voor een asverstrooiing of asbijzetting naar een locatie op het IJ of één van de mooie grachten brengt. De Amsterdam 1 is een mooie,  luxe en authentieke Amsterdamse salonboot, gebouwd op de befaamde scheepswerf ’t Kromhout. Deze salonboot uit 1909 heeft een prachtige Javaans teakhouten opbouw. Uiteraard is de salonboot heden ten dage voorzien van alle moderne faciliteiten zoals een toilet, geluidsinstallatie en verwarming. Niets hoeft te ontbreken tijdens uw vaartocht voor een asverstrooiing door de grachten van Amsterdam of omgeving. In de winter is de salonboot goed verwarmd en in de zomer kunnen de zijkanten worden geopend. U kunt ook gebruik maken van het ruime achterbalkon. Binnen Amsterdam zijn in overleg meerdere op- en afstaplocaties mogelijk. De totale duur van de vaart en de ceremonie van de asverstrooiing of asbijzetting is, afhankelijk van de gewenste locatie, ongeveer anderhalf uur.

Asverstrooiing ceremonie

De salonboot vaart vanaf de opstaplocatie naar de gewenste locatie op het IJ of één van de andere gewenste locaties op de grachten waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare water-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart de salonboot een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het de salonboot terug naar de opstaplocatie. De vaart duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

Amsterdam-asverstrooiing-asbijzetting-grachten-het-op-het-ijij
Asverstrooiing-amsterdam-asbijzetting-grachten-het-ij
Asverstrooiing-amsterdam-asbijzetting-grachten-het-ij
salonboot-amsterdam-asverstrooiing-asbijzetting
Tarieven SchipBegeleiding
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur, vanaf € 465, -€ 125, -
Weekend en ma t/m vr op overige tijdstippen, vanaf€ 565, -€ 145, -
Verlengde vaart per half uur€ 150, -€ 20, -
Catering indien gewenstOp basis van een offerte

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen