Project omschrijving

Asverstrooiing op het IJ of de Amsterdamse grachten

Voor Amsterdam hebben wij de beschikking over een luxe sloep die u, met een gezelschap van maximaal 25 personen, voor een asverstrooiing of asbijzetting naar een locatie op het IJ of één van de mooie grachten brengt. De sloep wordt elektrisch aangedreven, is hierdoor volledig stil en milieuvriendelijk. Binnen Amsterdam zijn in overleg meerdere op- en afstaplocaties mogelijk. De totale duur van de vaart en de ceremonie van de asverstrooiing of asbijzetting is, afhankelijk van de gewenste locatie, ongeveer anderhalf uur.

Asverstrooiing ceremonie

De sloep vaart vanaf de opstaplocatie naar de gewenste locatie op het IJ of één van de andere gewenste locaties op de grachten waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare water-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart de sloep een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert de sloep terug naar de opstaplocatie. De vaart duurt ongeveer anderhalf uur.

asverstrooiing amsterdam met een luxe sloep
asverstrooiing amsterdam met een luxe sloep
asverstrooiing amsterdam met een luxe sloep
asverstrooiing amsterdam met een luxe sloep
Tarieven SchipBegeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf € 365, -€ 125, -
Weekend vanaf€ 425, -€ 145, -
Verlengde vaart per half uur€ 150, -€ 15, -
Catering indien gewenstOp basis van een offerte

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen-water-urn