Project omschrijving

Asverstrooiing Hoorn 1

Collage van ons schip dat vertrekt vanuit de haven van Hoorn voor een asverstrooiing op het Markermeer

Voor een asverstrooiing of asbijzetting hebben wij vanuit de haven van Hoorn de beschikking over een comfortabel schip dat u, met een gezelschap van maximaal 12 personen, naar de mooiste plekken van het Markermeer brengt. Deze zogenaamde bakdekker is gebouwd in 1933 en in 2019 volledig gereviseerd. Het schip is met een lengte van 10,5 meter en een breedte van 3,2 meter comfortabel en stabiel. Het ruime dek heeft aan beide zijden zitbanken, voldoende ruimte om aangenaam te kunnen verblijven. De standaard vaartijd voor een asverstrooiing met de Hoorn 1 is één uur. Verlenging per half uur is mogelijk als het de wens is om naar een verder weg gelegen gebied te varen.

Ceremonie asverstrooiing of asbijzetting 

Het schip vaart, met de vlag halfstok, vanaf de opstaplocatie aan de steiger bij Hoorn naar de gewenste locatie op het mooie Markermeer waar de asverstrooiing of asbijzetting zal plaatsvinden. Op deze locatie heeft u de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. Op de plek van de verstrooiing kunt u bloemen of bloemblaadjes achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de opstaplocatie in Hoorn. De vaart duurt ongeveer één uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

Boot vanuit de haven van Hoorn voor een asverstrooiing op het Markermeer
Schip voor een asverstrooiing op het Markermeer aangemeerd in de haven van Hoorn
Voorplecht van ons schip vanuit de haven van Hoorn voor een asverstrooiing op het Markermeer
Boot van Aqua Air Services in de haven van Hoorn
Tarieven Schip Begeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 295, -€ 125, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 345, -€ 145, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten€ 50, -€ 20, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

LocatieExtra vaartijd
Hoornbasis
Edam60 minuten
Volendam75 minuten
Enkhuizen90 minuten

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services    070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen