Project omschrijving

Asverstrooiing Breskens 1

Vanuit de haven van Breskens hebben wij de beschikking over een snel schip dat u, met een gezelschap van maximaal 12 personen, vlot naar open zee brengt. Doorvaren naar buiten de territoriale zone ( > 12 miles) behoort met dit schip tot de mogelijkheden. Breskens ligt aan de Westerschelde. Een perfecte uitvalsbasis voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee, of de Westerschelde tussen Cadzand en Terneuzen. We kunnen ook de Westerschelde oversteken om een asverstrooiing of asbijzetting uit te voeren voor de kust tussen Vlissingen en  Zoutelande.

De Breskens 1 is een Blyth catamaran van 10 meter lang en 5 meter breed. Er is een ruime binnenruimte met zitplaatsen en een open stuurhuis. Aan de buitenkant van de stuurhut bevindt zich een toilet. Op het achterschip en aan de zijkant van het stuurhuis staan banken, zodat we ook buiten voldoende zitplaatsen hebben. Een catamaran heeft als voordeel dat hij een grote stabiliteit heeft, ook bij wat mindere weersomstandigheden. Deze catamaran is voorzien van 2 Perkins dieselmotoren met een vermogen van 215 pk per stuk. Dit is goed voor een kruissnelheid van ongeveer 18 knopen.

Asverstrooiing ceremonie

De catamaran vaart vanuit de haven van Breskens de Westerschelde op naar de gewenste locatie voor de kust of één van de andere gewenste locaties waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart de catamaran een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert de catamaran terug naar de haven van Breskens. De vaart duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

asverstrooiing-breskens-westerschelde-noordzee-cadzand-terneuzen-jvg6
asverstrooiing-breskens-westerschelde-noordzee-cadzand-terneuzen-jvg5
asverstrooiing-breskens-westerschelde-noordzee-cadzand-terneuzen-b1
TarievenSchipBegeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 475, -€ 165, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 550, -€ 165, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten € 85, -€ 15, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen