Project omschrijving

Asverstrooiing Den Helder 1

asverstrooiing-den-helder-asbijzetting-waddenzee-sleepboot

O

Asverstrooiing of asbijzetting op de Waddenzee. Vanuit de haven van Den Helder hebben wij, voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Waddenzee, de beschikking over een historische sleepboot gebouwd in 1955. Een mooie boot die u, met een gezelschap van maximaal 12 personen, naar de mooiste plekken van de Waddenzee brengt.

Asverstrooiing ceremonie

Het schip vaart, met de vlag halfstok, vanaf de opstaplocatie in Den Helder naar de gewenste locatie op de Waddenzee waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven van Den Helder. De vaart duurt ongeveer één uur. 

Na afloop van de plechtigheid ontvangt u een zeekaart met de exacte coördinaten waar de asverstrooiing of asbijzetting heeft plaatsgevonden.

asverstrooiing-den-helder-waddenzee-asbijzetting-noordzee-3
asverstrooiing-den-helder-asbijzetting-waddenzee-4
asverstrooiing-den-helder-asbijzetting-waddenzee-2
asverstrooiing-asbijzetting-den-helder-waddenzee-aqua-air-services-1
Tarieven Schip Begeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 450, -€ 125, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 495, -€ 165, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten€ 75, -€ 15, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen