Project Description

Asverstrooiing voor Hoek van Holland

Stellendam 1 boot voor asverstrooiing

In de kleine haven van Hoek van Holland is geen schip beschikbaar voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee voor de kust van Hoek van Holland, of bijvoorbeeld de monding van de Nieuwe Waterweg. Indien het de wens is om de as wel op één van deze locaties uit te strooien, kunt u kiezen voor één van onze schepen die vanuit de haven van Stellendam of Scheveningen vertrekken.

Een alternatief dat eventueel ook van toepassing kan zijn voor deze locaties is een fly-by asverstrooiing. Bij deze speciale manier van asverstrooien vliegen de nabestaanden niet zelf mee, maar staan opgesteld op het strand voor Hoek van Holland, langs de Nieuwe Waterweg of op het havenhoofd. Het vliegtuig vliegt aan boven het open water met een fly-by als groet naar de nabestaanden, daarna wordt er een cirkel ingezet. Na het voltooien van deze cirkel wordt op afstand weer voorbij gevlogen, waarbij de as zichtbaar wordt verstrooid, hierna volgt een extra ronde als eregroet aan de overledene en als afscheid van de nabestaanden aan de waterlijn.

Asverstrooiing Hoek van Holland vanuit Stellendam

Vanuit de haven van Stellendam hebben wij de beschikking over een mooi schip dat u, met maximaal 12 personen, vlot naar open zee voor Hoek van Holland brengt. Doorvaren naar buiten de territoriale zone ( > 12 miles) behoort met dit schip tot de mogelijkheden. De haven Marina Stellendam ligt aan het Haringvliet, op de rand van Zuid-Holland en Zeeland. Het schip heeft een ruime kajuit met 12 zitplaatsen en een open stuurhuis. Ook de buitenaccomodatie biedt zitplaatsen voor 12 personen. Aan de buitenkant van de kajuit bevindt zich een toilet. Dit schip is voorzien van de twee nieuwste 540 pk Iveco motoren, 2 radars, sonar en alle benodigde veiligheidsvoorzieningen.

Ceremonie

Het schip vaart vanuit de Marina Stellendam de Noordzee op, via de vaargeul ruim om de tweede Maasvlakte heen, de Nieuwe Waterweg kruisend naar de gewenste locatie voor de kust van Hoek van Holland waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het schip terug naar de haven van Stellendam. De vaart duurt ongeveer twee en een half uur.

Stellendam 1 boot voor asverstrooiing of asbijzetting vanuit de haven van Stellendam
zitplaatsen op het achterdek van de boot stellendam 1 die ingezet wordt voor asverstrooiing en asbijzetting op de noordzee
boot stellendam 1 voor asverstrooiing of asbijzetting op de noordzee of het haringvliet
stuurhuis van de stellendam 1 een schip voor een asverstrooiing of asbijzetting op de noordzee of het haringvliet
zitplaatsen op het achterdek van de boot stellendam 1 die ingezet wordt voor asverstrooiing en asbijzetting op de noordzee
stuurhut van de stellendam 2 schip voor asverstrooiing of asbijzetting vanuit de haven van stellendam
radar van de boot stellendam2 die ingezet wordt voor asverstrooiing en asbijzetting op de noordzee
Tarieven Schip Begeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 675, -€ 120, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 720, -€ 145, -

Asverstrooiing Hoek van Holland vanuit Scheveningen 

Vanuit de haven van Scheveningen, voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee voor de kust van Hoek van Holland, hebben wij de beschikking over een voormalig visserij schip. Dit schip is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen, tot wel 40 personen. Op het dek staat een grote tafel met banken en ook aan de zijkanten van het kombuis is gelegenheid om te zitten. Zowel in het kombuis als onder de voorplecht is beschutting mogelijk indien de omstandigheden hierom vragen. Toilet is in de binnenaccommodatie aanwezig.

Ceremonie

Het schip vaart vanuit de tweede binnenhaven van Scheveningen de Noordzee op, via Kijkduin, Monster, Ter Heijde en ‘s-Gravenzande naar de gewenste locatie voor de kust van Hoek van Holland waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met de oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het schip terug naar de haven van Scheveningen. De vaart duurt ongeveer twee en een half uur.

Asverstrooiing-boot-scheveningen-noordzee
Asverstrooiing-boot-scheveningen-noordzee
Asverstrooiing-boot-scheveningen-noordzee-terugkomst
Tarieven Schip Begeleiding
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 680, -€ 95, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 730, -€ 120, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services    070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen