Project omschrijving

Asverstrooiing Hoek van Holland

asverstrooiing-hoek-van-holland-asbijzetting

Asverstrooiing Hoek van Holland

In de kleine haven van Hoek van Holland is geen permanent schip aanwezig dat beschikbaar is voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee voor de kust van Hoek van Holland. Een optie die wel tot de mogelijkheden behoort en veelal wordt gekozen, is om een schip vanuit een andere haven in Rotterdam naar de Berghaven te Hoek van Holland te laten aanvaren. Dit schip brengt u, met een gezelschap van maximaal 12 personen, de Nieuwe Waterweg op. Het vaart vanuit de Berghaven over de Nieuwe Waterweg tot aan de denkbeeldige lijn tussen de twee zogenaamde paddenstoelen op de havenhoofden van Hoek van Holland. Als de asverstrooiing of asbijzetting hier plaatsvindt, zal de stroming en de getijdenwerking de as of biologisch afbreekbare zee-urn naar open zee meevoeren. Het varen binnen de beschutting van de havenhoofden zorgt ervoor dat de vaart, in tegenstelling tot het varen op open zee, minder weersafhankelijk is en vaak prettiger kan verlopen. Vertrekken vanuit Maassluis behoort met dit schip ook tot de mogelijkheden.

Indien het de wens is om de as op een locatie voor het strand van Hoek van Holland of voorbij de denkbeeldige lijn tussen de twee zogenaamde paddenstoelen op de havenhoofden van Hoek van Holland uit te strooien, beschikken we over de mogelijkheid om te kiezen voor een van onze schepen die vanuit de haven van Stellendam of Scheveningen vertrekken naar Hoek van Holland. Deze schepen vind u onder aan deze pagina.

Ceremonie

Het schip vaart vanuit de Berghaven te Hoek van Holland de nieuwe waterweg op naar de locatie ter hoogte van de paddenstoel op het havenhoofd waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. Op deze locatie heeft u de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare zee-urn in het water laat zakken.  Op de plek van de verstrooiing kunt u bloemen of bloemblaadjes achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens keert het schip terug naar de Berghaven te Hoek van Holland. De vaart duurt ongeveer één uur.

asverstrooiing-hoek-van-holland-asbijzetting-paddenstoel-vanuit-stuurhut
scheepsbel op boot voor een asverstrooiing op zee voor de kust van hoek van holland
asverstrooiing-hoek-van-holland-asbijzetting-paddenstoel-rozenblaadjes
asverstrooiing-hoek-van-holland-asbijzetting-nieuwe-waterweg
asverstrooiing-hoek-van-holland-asbijzetting-bij-de-paddenstoel
Tarieven vanuit Hoek van Holland Schip incl begeleiding 
Maandag t/m vrijdag vanaf incl. begeleiding€ 495, -
Weekend en feestdagen vanaf incl. begeleiding€ 595, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

U wordt met dit schip vanuit Hoek van Holland altijd begeleid door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip voor een asverstrooiing of asbijzetting gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services   070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biologisch-afbreekbare-zee-urnen