Project omschrijving

Asverstrooiing IJmuiden 1

boot-voor-een-asverstrooiing-ijmuiden-amsterdam-noordzee

Voor een asverstrooiing of asbijzetting voor de kust van IJmuiden hebben wij de beschikking over een mooi zeewaardig schip met een binnen- en buitenaccommodatie. Het wordt gevaren door een zeer ervaren schipper en voldoet verder aan alle technische- en veiligheidseisen. Dit schip is geschikt voor kleine gezelschappen tot maximaal 10 personen. Aan boord is een toilet aanwezig. De boot is gelegen in de Seaport Marina.

Ceremonie

Het schip vaart met de vlag halfstok vanuit de Seaport Marina de Noordzee op naar de gewenste locatie voor de kust van IJmuiden, Wijk aan Zee of één van de andere gewenste locaties waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. U heeft op deze locatie de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare zee-urn in het water laat zakken. U kunt bloemen of bloemblaadjes op de plek van de verstrooiing achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven. De vaart voor de kust van IJmuiden duurt ongeveer één uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

asverstrooiing-egmond-aan-zee-noordzee-schip-boot
TarievenSchipBegeleiding
Maandag t/m Vrijdag vanaf€ 435, -€ 125, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 485, -€ 145, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten € 75, -€ 15, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biodeco-urnen-voor-asbijzetting
Locatieextra vaartijd
Zandvoort 60 minuten
Bloemendaal45 minuten
Parnassia15 minuten
IJmuidenbasis
Wijk aan Zee15 minuten
Castricum aan Zee45 minuten
Egmond aan Zee75 minuten
Bergen aan Zee 90 minuten