Project omschrijving

Asverstrooiing Scheveningen 1

Asverstrooiing

Vanuit de haven van Scheveningen, voor een asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee, hebben wij de beschikking over een nostalgisch schip met een ruime binnen- en buitenaccommodatie verdeeld over twee verschillende dekken. Dit schip is geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen, tot wel 100 personen. Toilet voor zowel heren als dames is in de binnenaccommodatie aanwezig. Het schip is rolstoeltoegankelijk.

Asverstrooiing ceremonie

Het schip vaart met de vlag halfstok vanuit de haven van Scheveningen direct de Noordzee op naar de gewenste locatie voor de kust van Den Haag of een van de andere gewenste locaties waar de asverstrooiing of asbijzetting kan plaatsvinden. Op deze locatie heeft u de mogelijkheid om op persoonlijke wijze afscheid te nemen. U kunt bijvoorbeeld luisteren naar muziek, een mooi gedicht voorlezen of er kan een laatste woord gesproken worden, waarna u de as boven het water uitstrooit of met een oplosbare zee-urn in het water laat zakken.  Op de plek van de verstrooiing kunt u bloemen of bloemblaadjes achterlaten als zichtbare groet aan uw dierbare. Daarna vaart het schip een cirkel om de verstrooiingslocatie. Als laatste groet wordt drie keer op de scheepstoeter geblazen. Vervolgens wordt de vlag in top gehesen en keert het schip terug naar de haven van Scheveningen. De vaart duurt ongeveer één uur. U kunt vrijblijvend gebruikmaken van de muziekinstallatie aan boord.

scheveningen-asverstrooiing-familie-asbijzetting-haven-kust-noordzee
scheveningen-asverstrooiing-asbijzetting-haven-kust-noordzee-achterdek
asverstrooiing per schip Scheveningen
scheveningen-asverstrooiing-asbijzetting-bovendek-kust-boulevard
scheveningen-asverstrooiing-asbijzetting-voorplecht-noordzee
TarievenSchipBegeleiding medewerker
Maandag t/m vrijdag vanaf€ 420, -€ 125, -
Weekend en feestdagen vanaf€ 475, -€ 145, -
Verlenging vaartijd per 15 minuten € 60, -€ 15, -

Begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services

Indien gewenst kunt u gebruik maken van begeleiding door een medewerker van Aqua Air Services. De begeleider is de contactpersoon voor de familie op de dag van de asverstrooiing of asbijzetting aan boord van het schip. De begeleider ontvangt de familie, draagt zorg voor de opstelling van de urn of strooikoker en maakt de ceremonie rond de asverstrooiing of asbijzetting, inclusief de maritieme tradities, tot een mooie waardige plechtigheid. De asverstrooiing of asbijzetting wordt naar keuze door de begeleider of de nabestaanden verricht. Daarnaast dragen we zorg voor het registreren van de tijd en de exacte locatie van de verstrooiing of bijzetting, het eventueel afspelen van muziek en het maken van een fotoreportage. Deze fotoreportage ontvangt u digitaal na afloop van de ceremonie. Eventuele wensen worden vooraf met de nabestaanden besproken.

LocatieExtra vaartijd
Hoek van Holland 90 minuten
's-Gravenzande45 minuten
Ter Heijde30 minuten
Monster30 minuten
Kijkduin15 minuten
Scheveningenbasis
Wassenaarseslag30 minuten
Katwijk60 minuten
Noordwijk90 minuten

Informatie en reservering

Reserveren van een schip met of zonder begeleiding gaat altijd op afspraak. Bel voor beschikbaarheid, mogelijkheden en reservering Aqua Air Services 070-2126994 of mail naar info@aquaairservices.nl.

Zee- of water-urn

Indien u kiest voor een asbijzetting met een zee- of water-urn, verwijzen we u graag naar onze site www.biodeco.nl  voor uitgebreide informatie en foto’s van onze mooie collectie biologisch afbreekbare zee- of water-urnen.

biodeco-urnen-voor-asbijzetting

Alternatieve schepen in Scheveningen

In Scheveningen hebben wij de beschikking over meerdere schepen die geschikt zijn voor een waardige asverstrooiing of asbijzetting op de Noordzee.  De Scheveningen 2 is stoer voormalig visserij schip, geschikt voor gezelschappen tot 45 personen met een tarief vanaf € 360, -.  De Scheveningen 3 is een kleiner schip, geschikt voor een gezelschap tot maximaal 8 personen met een tarief vanaf € 275, -.